Verslag: Steinfurter Marathon, Steinfurt, Duitsland, 21 maart 2009
Geschreven door Jaap   
Verslagje van Jaap

Mission accomplished! Ik kreeg zaterdagmiddag een lief, uiterst sportief, sms'je van Petra: "Klasse! Geniet ervan." En hoewel op dit moment vooral het traplopen helse pijnen oplevert, doe ik dat. Ik heb me de laatste dagen regelmatig afgevraagd of het wel verstandig was zo nadrukkelijk de druk bij mezelf te leggen, met de ogen van de hele club op me gericht, hoewel het allemaal wel met een knipoog was natuurlijk. Kennelijk heeft het gewerkt.
Over de race kan ik kort zijn: die was, geholpen door de prima omstandigheden, perfect. Twee identieke ronden over een niet zo eenvoudig parcours. Direct aan het begin, tussen 1-3 km (en dus 22-24 km nog eens) een lange klim, later in het stadje Borgholz nog een kortere, maar veel steilere helling en lullige kuitenbrekende duikertjes en kasseien.
Kwam de eerste ronde door in 1.43 en was op dat moment meer bezig met wat ik eventueel mocht verliezen (niet veel dus) dan met wat er nog te winnen zou zijn. Maar gesteund door wat rugwind kwam ik de eerste helft van die tweede ronde zo lekker door, dat ik de moraal vond om de laatste 12 kilometer vol door te beuken. Gesteund door mijn vriend Rob Libbers die de tweede ronde meefietste en verheugende kilometertijden doorgaf: "Alweer 4.38!" Een niet voor mogelijk gehouden 1.41.30 voor de tweede helft was het resultaat. Opnieuw een negative split. Ik zou werkelijk niet weten waar nu nog winst te boeken is. Mijn marathoneindstation is - in de wetenschap dat ik over een maand of vier 47 jaar en dus hoogbejaard dreig te worden - bereikt.
Natuurlijk is de marathon waar je je pr loopt altijd omgeven door warme rozige gedachten. Maar toch: Jongens (en meisjes) sla deze niet over! Steinfurt is een prachtig gemuetliches stadje in een fraaie omgeving waar je binnen twee uur bent (dankzij de A31) en het evenement is goed - met Deutsche Gruendlichkeit - georganiseerd. Ook iets voor de nordic walkers! Zij kunnen er de halve marathon met stokken absolvieren. Er waren er veel die dat deden.
Ik vond het weer top om met de marathongroep te trainen! Ik zal er niet meer zijn de komende weken, nu eerst een weekje rust, dan een weekje skien. Jullie allemaal - ja, allemaal! - succes in je marathons de komende tijd.

Jaap


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst