Verslagjes: Rotterdam Marathon, 5 april 2009
Geschreven door veel LB-ers   

Verslagjes van:
 Marjo, Sabina, Yolande, Rieka, Tineke , Janny ,Jeannette en Bert


Marjo

Mensen, we hebben een geweldig weekend achter de rug!
Zaterdagochtend om 10.00 uur in de trein, als een groep opgewonden scholieren, met 14 man en vrouw op stap. 2 supporters en 12 lopers. En maar drinken en maar eten, winegums, space-cake (werkt echt goed), eierkoeken met verschillende geurtjes, het leek de busreis naar Schoorl wel. Ieder op z'n eigen manier toch wel wat gespannen volgens mij.
Om 13.00 uur in Schiedam, prima hotel, spulletjes geloosd, en daarna Rotterdam dus in. Het startnummer halen, slenteren over de EXPO, nog wat shirtjes en gelbandjes scoren, slenteren, wachten, slenteren, op naar de Pizzeria (helaas zonder pasta, voor Henk S. werd gelukkig een uitzondering gemaakt, toch een klein portie pasta voor hem). Hier werden onze magen gevuld door geweldige pizza's, kwamen we tot rust door de meditatieve muziek bij het toilet, een goede voorbereiding voor de dag erna.
Daarna richting hotel, voor sommige nog een biertje, nootjes, chips, chocola etc. strategieën werden nog besproken en daarna was het rust.
Om 7.00 de wekker, de rituelen van vaseline, tapen, etc. een goed ontbijt en richting Rotterdam. Laatste voorbereidingen in de sporthal en op naar de start.
Ik zelf ging, met Sabina, op zoek naar Peter H en Henk S, pacers voor 4.15, hier wou ik eerste instantie mee oplopen in ieder geval voor de 1ste helft. We vonden ze, echter de ballonnen waren ver te zoeken, hingen wat op hun rug, het heliumgas was op. Na de kippevelzang van Lee Towers en het startschot, was ik na 5 minuten mijn pacers dus al kwijt, ik liep net voor ze uit volgens mij, een paar keer achterom kijken, maar geen ballonnen, ik heb ze niet meer gezien. (Later wel weer, bleek achteraf, ze haalden me in zo rond de 38 km). Zelf dus maar mijn tempo bepalen, gelukkig had ik div. schemaaatjes op zak. Lekker lopen, me goed voelen, dat was mijn motto, en af en toe op het schema kijken hoe ik er voor stond.
De eerste helft liep heerlijk, voor mijn gevoel een rustig tempo, ik kon nog lekker wat kletsen tussendoor (ik kwam Pino steeds tegen), genoten van publiek, muziek, onze supporters (Heino, Henri, Henk M. Maatje van Henk (sorry, ik weet je naam niet meer), Dirk en Maatje en natuurlijk Yvonne en Henk), geweldig wat er allemaal om je heen gebeurt!
De halve kwam ik door op 2.02, mooi dacht ik, schema 4.05, zou mooi zijn, echter.... Na 25 werd het ietsje zwaarder, tempo ietjes later zakken, wou wel weer tot de 30. Daarna was het zwoegen, ploeteren, pijn aan mijn voeten, beetje misselijk, concentreren, doorgaan, weer wat drinken, aftellen, ingehaald worden door Henk en Peter van 4.15, jongens wat worden die kilometers lang, waar blijf die Coolsingel, wat is 4 km nog een eind, doorbijten, doorgaan, je kan het, hé de finish, toch nog een eindspintje, en ja, ik heb het weer gehaald! Wat was ik blij, binnen!, gehaald, geen PR (waar ik stiekum voor gegaan was) maar enorm tevreden met mijn 4.18. SMILEYS_VERY_HAPPY SMILEYS_VERY_HAPPY
En iedereen van de groep haalt het!, geweldig, een paar goede PR's en iedereen komt tevreden over. Daarna heelijk douchen, de schade bekijken (blauwe nagels, blaren, bloedendestriemplekken) lekker je verhaal kwijt kunnen bij iedereen, en andere verhalen horen en langzaam richting station. De patatten smaakten goed, we zaten weer gezellig bij elkaar in de trein (helaas zonder toilet), we hebben weer lekker zitten lachen en schranzen en ik kijk terug op een geweldig weekend. Jongens en meiden, bedankt, het is heerlijk om met Loopgoep Bedum deze dingen te doen.

Groetjes, Marjo


Sabina

Rotterdam marathon, een hecht team..goede voorbereiding, met dank aan Henk..die best trots op ons was..die glimmers in z’n ogen..die pubers die hij af en toe onder handen moest nemen..en nog vaker flink liet zweten!
En Henk..wij zijn jou dankbaar.

Tot zover mijn verslag.

Nee natuurlijk niet, verwacht ook niemand van mij,
Ik zit er vol van,
En weet niet waar te beginnen..
De zaterdag..startnummers halen..het was bijna koud,wind..perfect
Een heerlijke dag,gezellig, uitgelaten..en het belangrijkste..niemand uitgevallen.

Goed hotel, Novotel Schiedam,
Een heerlijk ontbijt, jammer dat eten voor mij toch wat lastig is voor een lange loop.
Mijn buik, maag en hoofd zat vol van de marathon,
Niet eens echt zenuwachtig..eigenlijk helemaal niet.
Voelde me gek genoeg rustig, na zo’n voorbereiding en de laatste 2 weken opspelende spierklachten in m’n linkerbeen.
Ik was alleen maar blij dat ik van de partij was.

Vlak voor de start zag ik een lb jasje fietsen..ik en Marjo rennen..dat was Heino samen met Henry.
Heino..met spanddoek..even stil..met Henry..vorig jaar was ik samen met hun om aan te moedigen,

En eens gaan we Heino aanmoedigen,

Ook weer zo’n kippevel moment, Heino die alles met ons mee getraind heeft..nou ja..hier heb ik de juiste woorden niet voor..en de marathon groep begrijpt me wel.

Dirk, Henk van Jeannet, Yvonne (wordt donderdag 50jaar!!) van Bert, Henk ..onze steun en toeverlaat (TOPS van Henk??) samen met Arent.

Samen met Marjo, Henk en Peter gestart in de 4.15u groep.
En toen..die zon..weinig wind..en toen..gewoon niet op letten natuurlijk..GAAN!

Bekenden binnen deze groep, zo ook iemand van de R to R groep..Henk..samen liep ik met Henk op (weet geen achternaam..niks..noppes)

Maar na zo’n 18km liep ik niet meer voor in de groep maar meters achter Peter die “hekkesluiter “van de 4.15 u was.

Het leek me zo mooi, om met de groep te lopen, de wil was er wel..

Een innerlijk gevecht..hoge hartslag.. stoomwolken uit m’n oren.
Een crisisberaad in m’n hoofd en allemaal hindes voor me,
Ik moest laten zakken..om me heen kijken..die ene Henk..die zo makkelijk doorliep..

Maar ik heb me bijeengeraapt, vond het geweldig dat ik er mocht zijn en besloot een kwaliteit marathon te lopen, rug recht en borst vooruit..hoofd omhoog..mezelf streng toespreken..op laatst voor de loop zoveel smsjes gehad van mensen die in mij geloven..dus potverdrie..niet meer zeuren.
En ik heb genoten..en Dirk ..ik heb gevochten..ZEKER WETEN!

Heb me helemaal gegeven..en een paar keer een signaal van m’n been..gevoel er door te zakken…moment van geen controle..dat was angstig..maar in m’n hoofd alle knoppen omgezet.
En dan 10 km voor de finish diverse mensen inhalen van de 4.15 groep..nou ja zeg..
Ik voelde me ijzersterk..en alle goede adviezen van de trainers en loopmaatjes flitsten door m’n hoofd.
Ik kon het..bij de 37km..ik voelde me zo emotioneel worden..was trots..en voelde dat het goed ging komen..de vele trainingen..tussendoor flinke verkoudheid, blaasontsteking..dat been..
Nog steeds dat been..de tranen branden in m’n ogen..pure opluchting..strijdvaardig..
En de laatste km even sneller ..die 200mtr..inhalen..die finish..
HEERLIJK,

En weet je..de dames achter mij..ik hoopte zo dat alles goed zou gaan..Rieka,Yolande..Tineke..
Nee, geen pr..maar zo mooi en bijzonder om na de finish elkaar inde armen te vallen..gillen(Rieka) en janken (volgens mij de meerdere?!)
En dan ineens die camera en microfoon voor je snufferd..tv Rijnmond..
“DAMES,DAMES..WAT GEBEURT HIER ALLEMAAL?”

MOOI MAN!!

De treinreis terug..weer vreten,schransen..nakletsen, genieten..euforie..en Henk en Arent met ons.
Zoveel winegums..ben voorlopig helemaal genezen,
Ben gaan uitdelen aan alle coupezitters..en zelfs de conducteur..na even tegenstribbelen aan de pannekoek,
Een babbeltje met wildvreemde mensen..ze hadden allemaal schik..

Jeannet kreupelend..een echte strijder..Geert..met z’n droomtijd..Wiebo..zo snel..Bert..als haas voor Jeannet..ook samen een strijd gevoerd..elkaar kwijtgeraakt in de loop..en toen heldhaftig verder,
..Philip..goed gedaan!..Peter..met 1miljoen foto's rijker..gewoon even onder het lopen..tja..verschil moet er zijn Henk S..de rust zelve..en verwonderd waarom ik niet eens gewoon op m’n kont kon gaan zitten..maar ook genieten van ons uitje..Peter en Henk..superhazen..en zelfs deze marathonmannen moesten na de finish bijkomen,
Valt natuurlijk ook niet mee als je normaal veel korter”mag”doen over de marathon en nu 4.15uur
Marjo..mijn kamergenoot,..nog niet heel lang lber..maar volgens mij op haar plekje..je ging snel weg..moest het even bekopen..maar bent keurig gefinisht.

Heb van te voren gehoopt op een pr, en bedenk dat een marathon iets is wat veel meer betekent dan een pr neerzetten,
Soms is het gewoon niet een goeie dag voor en pr,
En dat geeft niet,

De maandenlange training, de teamwork..
Het is goed zo!!!!

Sabina

SMILEYS_MR_GREEN SMILEYS_MR_GREEN SMILEYS_TWISTED_EVIL SMILEYS_TWISTED_EVIL SMILEYS_TWISTED_EVIL SMILEYS_TWISTED_EVIL

Yolande

Zo even lekker gefietst was zo onrustig maar nu gaat het weer. Heb even mijn gedachten over de marathon kunnen laten bezinken.
Zit nu achter de p.c. met m'n flesje water en de medaille om het boekje van de marathon naast me.
Ja, wat ga ik vertellen dat we met z'n drieën in het startvak stonden koud de rode zakken om ons heen. Meezingen natuurlijk handen in de lucht Never walk alone!Nou ik heb me wel vele keren alleen gevoeld. Het startschot kijken , kijken, geniet oké dan. Ja, daar aan de rechterkant van de Erasmusbrug Arent en Henk jammer ze zien ons niet. Ook rechts Marjo "Marjo"schreeuw ik ja hoor ze ziet 't. Hé leuk denk ik, Oeps hartslag hoge 2. Zo eigenwijs als ik ben gewoon blijven lopen en Henk, ik hoor het hem zeggen "je komt jezelf tegen en je levert aan het eind heel veel in". Peter komt langs natuurlijk de nodige komplimenten, kwijl, kwijl...Bij de 20km druk ik op m'n knopje van het horloge en blijft de tijd stilstaan. Lastig dan maar weer overnieuw beginnen. Ik hoop op een banaan waar ik trek in krijg en gelukkig staat Heino aan de kant oh fijn. En dan krijg ik 't al zwaar De 4.30 groep komt langs en dan op de Erasmesbrug komt Rieka voorbij. Jezum wat loopt ie goed prachtig, ik probeer me aan te klampen en shit het lukt niet. Dit komt hard aan bij me. Ook dan blijft het zwaar Tineke loopt achter me afgesproken dat we ons eigen tempo lopen. Tineke die het zwaar heeft ik kan het niet opbrengen om d'r op te peppen 't wil niet meer. Ik blijf als een zombie lopen probeer me als er een DJ staat met heerlijke muziek mezelf op te peppen dit helpt enigszins maar tekort om het gevoel vast te houden. Dan zie ik in een flits Wiebo "hoe gaatie"schreeuw ik, dat gaat me nog steeds goed af. Nou volgens mij wel gelikt, smile op z'n gezicht oh fijn voor die jongen denk ik het is 'm gegunt. En dan die verrekte kralings bos. Eindelijk zie ik een bandje staan spelen ze niet wat een afknapper! Veel mensen aan het wandelen. Dit wil ik ook! En dan gebeurt het ook 1 minuut. Wat errug denk ik, ik ben hier veel te trots voor.Ik ben een Masereeuw en Masereeuws laten zich niet kennen en nou ga je als de donder weer lopen, lopen luie donder. Je hebt niet getraind om te wandelen maar om te lopen vooruit. Nou vanaf de 35 km is het alleen maar beter gegaan. Heb het publiek gedwongen om voor me te klappen." Als je hier nu toch staat laat je dan ook horen"schreeuwde ik of" ik loop hier voor jullie hoor!" Uiteindelijk kwam ik weer in m'n ritme kon weer genieten kon weer lachen en kreeg ik weer energie had er plezier in ja zo moet het gaan dacht ik. Een handjevol rozijnen gegeten en zo mezelf weer opgezweept samen met het publiek. Klappend kwam ik de coolsingel op, men riep dat ik er nog goed uit zag. Verdomme dacht ik, ik kan 't en ik ga ook als Yolande over de finish! Heb keurig nog de burgemeester een hand gegeven. En dan nu is het klaar, voorbij ik heb een marathon gelopen het voelt een beetje onwerkelijk. Ik heb zo veel gegeven dat ik nu uitgeblust ben, op. Dat kan, is er ook een nazorg groep dan sluit ik mij hier direct bij aan.
Bedankt iedereen voor deze geweldige marathon belevenis ik waardeer jullie zeer!

Liefs Yolande


Rieka

Feestje,
Drie trainingen in de week en 1 keer spinning in Winsum bij Sport Slim met goede begeleiding, dit omdat ik in 2007 een scheurtje in mijn voetplaat had, om mijn voeten te ontlasten. Hoe meer ik ging lopen des te beter ging het met mijn voeten.
Oude schema van Sabina gekregen van Jan Luursema en die sprak mij wel aan, alle trainingen gingen goed tot de eerste week in maart, erg veel spierpijn in mijn linkerbil en de rest van mijn been ik moest tijdens een training afhaken, shit en nu…dat was het dan?ik zag het niet meer zitten met die marathon echt balen.
Naar de fysiotherapeut, gelukkig kon ik snel terecht, hij constateerde dat mijn SI gewricht vast zat, OK ik wist niet dat hier van in bezit was, na veel oefeningen en massage werd het wel beter maar de eerste uur in de duurlopen had ik erg veel pijn maar daarna ging het beter dus er is nog hoop!

Dan is het zover met z`n allen naar Rotterdam, wij zaten in een prachtig hotel en met de trein van Schiedam naar centraal ging erg vlug, ja Sabina dat heb je weer erg goed geregeld.
Goed geslapen heb ik niet,warm en zo hyper van al die zoete koolhydraten en natuurlijk de spanning, wat doet mijn lichaam na zoveel km.?
Richting startvak kwamen wij Heino en Henry op de fiets met koude handen tegen, geweldig dat jullie er waren, toppers!
In de startvak samen met Tineke en Yolande , uit volle borst”You never walk alone” meegezongen en wat giechelen, spannend, bedankt meiden.
Dan de startschot, Yes we mogen los, na de Erasmusbrug lieten wij Yolande gaan, wij liepen al 6min de km, mijn plan was eerste km tegen de 7min per km aan maar je wordt gewoon meegezogen, de rem erop en dat heeft Tineke vaak tegen mij moeten zeggen, Tineke bedankt.
Dan loopt zomaar Peter v/d Hulst naast ons, kan dan ook nog foto`s maken en Henk wel erg gezellig, ook Peter waarschuwde ons: jullie gaan te hard, mee gaan met de groep 4.15 was wel erg verleidelijk, het voelt dan nog erg goed, maar nee niet doen.
Bij een lus zagen wij Marjo nog, erg leuk om elkaar dan nog even te zien tussen zoveel mensen. Na 21km zagen wij al van ver Henk M. en Arend met bananen, te gek Henk en Arend dat jullie er waren, zo maar door stampen hoorde ik Henk zeggen en dat deden wij.
Voor de Erasmusbrug liepen wij Yolande achterop , rustig de brug op en naar beneden rollen.
Daarna liep ik zo lekker bij 25km ik heb nu eenmaal een lange aanloop nodig ik liep 6.30min per km hartslag was goed 160 en het voelde zo goed maar Tineke en Yolanda bleven achter mij lopen, na het tunneltje kon ik jullie niet meer zien maar gelukkig kon ik dat los laten, tja schuldgevoel, samen finishen was ook erg leuk geweest en sorry Yo dat je daar een rot gevoel van kreeg, ik moest door het voelde zo goed. Bij 30km kwam ik Wiebo tegen Wiebo was toen bij 40km punt , VOLHOUDEN riep Wiebo, OK nog 12 km, nog een heel eind dus doorzetten in de schaduw, zonder toeschouwers, Keesriefweg(is 10 km) alleen bij de waterpost mocht ik van mijzelf wandelen en goed drinken en dan weer verder, mijn linker kuit voelde erg strak aan dus koelen en ontspannen verder lopen. Tussen de 35 en 40km heb ik veel mensen ingehaald en vooral wandelende heren en dat gaf mij toch een kick, GEWELDIG ik kon maar doorgaan het publiek was geweldig, kreeg nog een tuckoekje, lekker zout. Eenmaal onder de kubuswoningen door was het nog een stukje en toen kwam de Coolsingel, nou onbeschrijfelijk wat er toen door mij heen ging, zo`n adrenalinestoot heb nog niet eerder beleefd, wat een KICK, hier kan geen harddrug tegenop, wat was ik hyper ik heb de burgemeester niet eens een hand gegeven ik vond mijzelf op dat moment veel belangrijker ik kon na de finish gewoon verder, voelde geen pijn, ongelooflijk. De eerste die ik in de armen kon vliegen was Peter, gelukkig kwamen Tineke en Yolande ook vlug binnen, kanjers en dan even ontladen, nou ja nu ik dit schrijf krijg ik weer kippevel.

Heino, Henry, Henk, Arend, Dirk bedankt voor jullie steun daar heb ik erg veel aan gehad, SUPER.
Yvonne en Henk bedankt voor jullie gezeligheid!

Tineke, Yolande, Sabina, Jeanet, Philip, Wiebo, Marjo, Bert, Henk S, Peter, Geert, Ger, Janny, allemaal kanjers GEFELICITEERD !!!!!!!!!!

Na de volgende marathon wil ik graag een toiletverhoger en de slaapkamer op de BG.

Dit was mijn feestje,

Groetje Rieka.
SMILEYS_VERY_HAPPY


Wiebo

Dames, wat een prachtige verhalen hebben jullie al op de site geplaatst.

Ook ik heb, net als alle Rotterdam gangers denk ik, een geweldig weekend gehad.
Start met de rode trein naar Groningen. De trein was te laat, konden net de gele trein naar Rotterdam halen. Vervolgens door naar ons TOPhotel in Schiedam, prima geregeld Sabina!

Na incheck, inrichten kamer en uitklappen bedbank zijn we met zijn allen naar Rotterdam gegaan. Daar aangekomen eerst een pasta?pizza!tent besteld. Bleek actheraf wat moeizaam, maar prima gegeten.
In de beurs onze startnummers gehaald, daarbij kregen we ook een prachtig loopshirt van Rotterdam marathon. Daar zullen jullie ons de komende weken vaak in zien lopen.
Hier liepen we ook zomaar aan tegen een errug mooie Adidas kledingset, in 'onze kleuren' kobalblauw en fel geel. Prachtig vonden we allemaal deze set, zowel in heren- als iets afwijkend (getailleerde) damesset te koop.

03-Rotterdam2009 04-Rotterdam2009
Peter H heeft ze op de foto gezet. Alleen jammer dat het officiele tenues zijn voor een paar grote marathons. Deze sets zijn niet apart te koop. Wij zullen proberen of we hier iets aan kunnen doen.
's Avonds na pizza nog even borrelen, voetbal kijken (een gestolen overwinning van de FC?) en slapen.

Zondagmorgen een goed ontbijt, geen wit brood zoals aangegeven in de tops van Henk M. Buiten kwam al een bleek zonnetje tussen de wolken door, dus niet te veel kleren aan. T-shirt is mogelijk.
In Rotterdam aangekomen ons geďnstalleerd in kleedruimte en vervolgens naar de start. Geert, Philip, Jeanet en ik mochten gewoon startvak E in, Bert B moest sneaky ons snel volgen omdat hij er eigenlijk niet in mocht. Lukte dus toch!
We staan gelukkig ver voorin het startvak, zon komt er bij. Na de nodige plasjes en Leen Huizer (met je loopt toch nooit alleen) klinkt het kanonschot. We mogen vertrekken voor onze 42195 meters.
Wat al veel mensen aan de kant, en dat worden de komende uren steeds meer. Wat een sfeer, en wat ook een lekker weer.

De eerste kilometers gaan goed voor mij. Hartslag 155 en km-tijden van net onder de 5 min. Bij 12 km komen de pacers van 3:30u mij voorbij. Ik denk dat ze behoorlijk sneller gaan dan ik, maar dat valt mee. Ik kan het tempo goed volgen. Onderweg op diverse plaatsen de aanmoedigingen van Dirk, HenkM, Arent, Heino, Henri, HenkN en Yvonne. Dat geeft goede moed.
De doorkomsttijden op 15, 20 en 25km zijn goed. Ik kan vlak blijven lopen. Na 25km wordt de hartslag wel hoger, ik vermoed dat ik het tempo van de pacers toch ergens zal moeten loslaten. Na 30km denk ik dat mijn tempo behoorlijk minder wordt, ik heb het moeilijk, de pacers van 3:30 verdwijnen uit mijn zicht. Hartslag ruim 160, kan prima. Iedere 5km goed drinken, 3 gelletjes onderweg en ook ieder sponsje gebruiken voor koeling.
Op 35km blijkt dat mijn tempo nog steeds goed is, ineens zie ik ook de blauwe ballonnen van de pacers weer.
Bij 38 of 39 km kom ik vlak achter elkaar Rieka, Yolande en Tineke tegen. Ze hebben alle drie de pas er nog goed in. We begroeten elkaar, roepen wat, lachen, en dat stimuleert toch weer!
Bj 39km staan Henk en Arent aan de kant. Doorlopen zegt Henk, wordt een kanppe tijd. Ook ik begin te geloven dat ik de ruim 42km zonder problemen kan gaan uitlopen. Dit lukt ook inderdaad, in ruim 3:33u loop ik over de finish aan de Coolsingel.
Twee doelstellingen had ik eigenlijk vooraf voor mezelf: niet hoeven wandelen en een tijd onder 3:35u. Aan beide heb ik voldaan, ik ben er trots op.

Na de finish beperk ik met tot een beker water en een kop thee. Heerlijk! Meer even niet op dit moment, omdat mijn maag na zo'n inspanning vaak niet thuis geeft.

Op naar het Albeda college. Daar zit Geert al, heeft een prachtige tijd gelopen. Beiden zijn we tevreden met de resultaten.
M'n maag moet ik zoals gedacht inderdaad even laten rusten. Na een heerlijke warme douche neem ik plaats voor het college, lekker in het zonnetje. Hier komen alle strijders binnen die ook net 42 km gelopen hebben. Prachtig gezicht, ook prachtige begroetingen, gezichtsuitdrukkingen en benen- en tenen trekkende topppers die allemaal net een geweldige prestatie geleverd hebben.

Alle LB-ers komen hier ook achtereenvolgens binnen. Philip, sterk debuut. Marjo, had iets sneller gewild. Rieka, Sabina, Tineke en Yolande. Drie sterke debutanten en Sabina met haar tweede. Allemaal moe, maar voldaan.
Later zijn onze pacers en supporters hier ook. Felicitaties, nog even napraten, wat een prima prestaties.

Bedankt HenkM, voor drie maanden perfecte training en tips!

Na de douche, massages, voetmassages, moeizame wandeling naar station, vette hap, broodje gezond, ijsjes, koffie, in de trein, veel drank(jes), bier, winegums, pinda's, chips, restjes pannekoek, chocolatbars, drop, en nog veel meer, kwamen Groningen en daarna Bedum weer in zicht.
Mensen allemaal bedankt voor een prachtig weekend.

Wiebo

Tineke

Daar sta ik dan, na al die trainingsweken, in het startvak van de marathon van Rotterdam met nummer F3030. Ik vraag mij af hoe zou nummer F3030 het er af brengen?? dat blijft, voorlopig,  nog even een vraag. Wat stond er ook nog maar onderaan al die goede tips van de trainer??
POSITIEF DENKEN. Oké!!

Na Lee Towers, even van slag, het startschot en we gaan. Let op mijn hartslag en vooral niet te snel weg.

Onderweg zeg ik meerdere malen tegen mijzelf, je loopt nu echt de marathon van Rotterdam, kan het soms nog niet eens geloven, maar het is echt zo!!

Rieka en ik lopen de eerste helft samen op. We corrigeren elkaar als we te hard gaan en we lopen goed.
En Yolande.....die zien we in geen velden of wegen meer.

Het loopt lekker. Veel publiek, aanmoedigingen en bandjes. Ik geniet ervan.

Na een tijdje staat Yolande ons op te wachten. Gaan nog even met z'n drieën verder en dan gaat toch ieder zijn eigen loopweg.

In het Kralingsebos lijkt het meer op een wandelmarathon. Niet wandelen, no way!!! Daarvoor hebben we niet getraind en al die kilometers gelopen.

Oei, het begint nu toch zwaar te worden. Zie Henk en Arent aan de kant staan. Zeg tegen Henk 'k ben kapot'. Doorzetten, kom op, bek op stuur en rustig door stampen. Oh...dus.

Terug op de Coolsingel roept Henk nog even 'kom op, hier klappen ze voor jou'. Nou eerlijk gezegd, moet ik het publiek aanmoedigen. Ik schreeuw van blijdschap en iedereen begint te klappen.

Yes, de finish, heerlijk. Ik heb een marathon gelopen!! En heb er keihard aan gewerkt. Heb hem uitgelopen!! En daar ging het om. Henk zal wel denken 'k had ook niet anders verwacht, toch??'.

Och, nog even een intervieuwtje gegeven voor TV Rijnmond.
Even de beentjes laten masseren en op weg naar het station en de patat. 

En dan de thuiskomst. Spandoek voor het huis:

Ons mam deed de marathon in Rotterdam

Bloemen op tafel met een energiepakket. Geweldig!!! Dankjewel kids!!!

Ik heb een prachtig weekend gehad, met lieve mensen om mij heen.
Goed hotel, veel plezier gehad. Ik heb genoten. Had het gevoel dat ik wel een week weg was geweest.

Alle LB'ers bedankt voor jullie aanmoedigingen. Had het soms ook wel even nodig. 

Henk bedankt voor de marathontraining. Ik heb er veel plezier in gehad.
Bedankt voor alle tips, tops en HF frequentie-advies.
Maar.... volgens mij had Henk er zelf ook veel plezier in!!

En nu dan??? Hebben we opeens tijd over en eindelijk ook eens tijd voor andere dingen, zoals (klein)kinderen.

What's next??  RUST.

Tineke


Janny

Wat een heerlijke verhalen van jullie allemaal. Zoals ik lees heeft iedereen een geweldige, maar ook inspannende marathon gelopen.Gefeliciteerd iedereen met het behalen van deze superprestatie.
Deze keer was ik er in het hotel niet bij, maar ook wij hebben een fijne marathondag gehad.Mijn dochter stond zondagochtend klaar om ons, Ger en mij, naar Rotterdam te brengen. Alles verliep goed, maar door toilet zoeken, startnummerhalen, toilet zoeken, verkleden, toilet zoeken, startvak opzoeken en nog eens een toilet zoeken, waren we wat laat in het startvak en konden niet meer bij de snelle jongens voorin het vak staan. Jammer ook dat ik Bert en Jeannet daardoor niet meer kon vinden. Samen met Ger de eerste paar km gelopen, hoorde Rieka nog gillen (leuk)en daarna ging ger ervandoor. Bedankt Ger tot zover je geweldige steun, want je hebt echt wel wat gezeur van mij aan moeten horen voor ik het startvak inliep, of was het spanning? De eerste 33km liep ik heerlijk, fijn dat jullie er stonden Henk, Heino, Dirk en de anderen. Het geeft nog weer een extra dosis energie. Hoe is het mogelijk dan dat mijn bovenbenen in een keer de brui er aan gaven en onmogelijk pijn gingen doen, zelfs zo dat ik bij 35 km moest gaan wandelen erg......., weer een stuk hardlopen en nog eens moest gaan wandelen.......erg en pas daarna weer wat op tempo kon komen en gelukkig met de finish in het vooruitzicht nog met een aardig vaartje, Ger nog voorbij lopend, over de mat kon lopen. Jammer Ger dat je wel heel erg veel pech had onderweg,vallen, kuiten, e.d.maar je hebt je prima gehouden zelfs na zoveel pech. Je hebt me zelfs nog geholpen de douche in te komen, want jeetje wat waren die opstapjes hoog om erin te komen. En al die mannen in hun onderbroekjes in de rij voor de douche maar lachen, hadden zij dan geen centje pijn?
Later, toen we Heino en metgezellen tegen kwamen hoorden we de tijden van de anderen. Leuk, want ik vond het erg jammer dat we niemand meer gezien hadden.
En natuurlijk Henk bedankt voor je trainingen ze hebben zonder meer geholpen met doooooooooooooooor lopen.

Janny

 
Jeannette

Echt genieten van al die verhalen op de site en ja, wat moet ik dan allemaal nog vertellen.
Wat een fantastisch weekend met een loopgroep van saamhorigheid. Gezelligheid, wie of wat je ook bent en wat voor tijden je ook loopt! Uiteindelijk zijn we allemaal bikkels/toppers.

Samen met Bert Bos aan de marathon begonnen. Op tijd in het startvak gaan staan, hartslag al hoog want Bert had een ander startvak en er werd streng gecontroleerd. Ondanks dat lukte het ons om toch bij elkaar te starten.

En daar klonk het startschot! Als een kanonskogel over de Coolsingel.
Na 5 kilometer moest Bert plassen. Ik zou een bekertje water voor hem meenemen bij de drinkpost en hij zou mij dan weer inhalen. Kort na de drinkpost begon Bert te twijfelen of ik nu bij de drinkpost zou wachten of dat ik langzaam zou doorlopen. Bij 8 kilometer nog geen Bert gezien en Bert wist inmiddels niet meer of hij nu voor of achter mij liep. Bert gokte dat ik nog wel voor hem móest lopen, dus in hoog tempo heeft hij mij uiteindelijk teruggevonden. Vervolgens een tijdje lager tempo om de hartslag bij Bert weer naar beneden te krijgen.

Tot 21 kilometer liepen we lekker en Philip bleef bij ons lopen. Qua snelheid ging het meer dan goed, we liepen 3 ŕ 4 minuten onder ons schema. Zaak voor Bert om toch de rem er wat op te zetten want anders zouden we het in de laatste kilometers moeten bezuren. Dit was wel nodig want ik had een blik op oneindig met de wetenschap dat de laatste kilometers toch wel zwaar zouden worden.

Op het 25 kilometerpunt begon het warm te worden waarbij de wind ook nog eens wegviel. Over de Erasmusbrug heen en ja hoor, na de blaren die er al waren, begonnen de bovenbenen langzaam pijnlijk te worden. Toen was het toch echt stil tussen Bert en mij.
Na een aanmoediging van Henk en Yvonne bij 28 kilometer toch weer de draad opgepakt. Tot 34 kilometer wisten we het tempo redelijk te houden, we zakten wel wat terug maar we zaten nog op schema. Maar rond de 34 kilometer was het gebeurd. Mijn bovenbenen konden niet meer en ik wist niet meer waar ik het vandaan moest halen.
Bert probeerde mij nog op te peppen door te zeggen dat er bij 35 kilometer weer tijd was voor een gelletje en veel water. Dirk riep op dat punt nog dat ik bij Bert moest blijven (Dirk, ik kon je op dat moment wel wat aandoen!).

Bij de drinkpost van 35 kilometer namen we de gel en het water en ik dacht :”nu gaan, het is alles of niets”.
Wij hebben gebikkeld en strijd geleverd, in de laatste 2 kilometer lukte het ons zelfs om nog wat te versnellen. Waar ik het vandaan haalde weet ik niet meer maar het publiek op de laatste kilometers en op de Coolsingel maakte het dat we door de pijngrens heen konden gaan.
Finish!
Bij de finish vlogen Bert en ik elkaar in de armen, wat een emoties!!
Bert, je bent super geweest, je hebt mij tot een prachtig PR laten komen!

Nu veel spierpijn en heel veel blaren…..

Ik wil iedereen bedanken. Allereerst, Yvonne en Henk die er het hele weekend bij waren en ons in staat stellen om onze trainingsuurtjes te maken.
Daarnaast natuurlijk mijn loopmaatje Heino, ook dit jaar weer mijn steun en toeverlaat tijdens alle trainingen en kilometers die we samen hebben gelopen.
Henri, als vanouds weer met Heino op het parcours om foto’s te maken en aan te moedigen.
Henk M. bedankt voor de trainingen en info’s (tops), super!
Dirk, top dat je er was en Arent, bedankt voor de support en verder de gehele marathongroep, het was gezellig met elkaar.

Groetjes,
Jeannette

Bert

Mijn verslagje van de marathon van Rotterdam.

Na het lezen van al jullie mooie verslagen, heb ik daar eigenlijk niets meer aan toe te voegen.
Het afgelopen weekend was erg gezellig en voor iedereen die gelopen heeft een top prestatie.
Deze marathon was zeker niet een van de makkelijkste die we gelopen hebben, aangezien de temperatuur toch wel aan de hoge kant was. Daar kwam nog bij dat de vochtigheid ook nog eens een keer hoog was. Daardoor kon men zijn warmte niet goed kwijt en dat resulteerde weer met een te hoge hartslag.
Daarom is het des te meer een prestatie dat we de 42 km en 195 meter allemaal hebben volbracht.
De foto’s zijn geweldig en de support was weer uniek. Daarom wil ik ook iedereen die op zondag aanwezig was bij deze marathon bedanken. Zonder jullie was het zeker een stuk moeilijker geweest. Ik verheug me er op om iedereen volgende week weer terug te zien. Kunnen we nog even lekker bij praten.
Nu moet ik mijn aandacht aan Yvonne richten, aangezien Sara gearriveerd is.
Zie jullie binnenkort,

Bert


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst