Run van Winschoten, 10x10km en 50km, 12 september 2009

run2009 Dit jaar weer een estafetteteam op de 10x10km; de meesten komen uit Henk's trainingsgroep. Erg leuk die saamhorigheid.
Er werd goed gepresteerd met een tweetal PR's (voor Greet en Wilma). Klasse!
De webmaster wist niet dat Jodi aan de start van de 50km zou staan. Hij presteerde bijzonder goed en behaalde de 3e plaats bij de M40; hij liep slechts 9 sec langzamer dan vorig jaar! Gefeliciteerd.


Hier staan de foto's van Jeanet, Kees en Henk. Nu 80 foto's!

50km                      
Jodi Kremer, 15e plaats, 3e M40 4:27:45
10x10km Estafette
Henk Schuitema 44:26
Janneke Cazemier 59:22
Greet Cazemier 58:38 PR!
Corry Bijmolt 1:05:13
Wiea Geut 1:11:14
Martin Eggens 52:03
Gerben Koopman 55:55
Nico Vierkant 48:12
Wilma Sikkema 54:32 PR!
Kees v.d. Horn, zie onder 55:07
Totaal
goed voor plaats 203 v.d. 246
9:25:08
Bij andere ploegen liepen:
Maaike Adriaansen 59:05
Meindert Sterenberg 52:09
100km
Dik Jagersma (voor wie hem kent), 2e M55, 1e Nederlander M55 8:41:37

Wie waren de troeven die middag?? En zelfs tijd voor 'n dutje! Lees het verslagje van Kees>>>

Henk, onze geweldige trainer had binnen de groep al eens gepolst wie hieraan mee wilde doen. Spontaan kwamen er 7 reacties en met 3 aanvullingen was het team als snel klaar.

Zaterdag 's morgens om 8.30 uur vertrek vanuit Bedum. Helaas één van de loopsters was al ziek, Renneke heeft de griep. Dus zonder haar naar Henk. Deze had haar afmelding al ontvangen maar ook de reserveloopster Tineke was niet fit. Gelukkig ging Wiea samen met Jeanet mee en zij nam de plaats in van Renneke.

In Winschoten aangekomen waren de eerste teamleden er al. Samen de partytent opzetten en even koffiedrinken. Jeanet, onze coördinatrice deelde de startnummers uit. Henk Schuitema vertrok als eerste en zette de eerste tijd neer 44 min en 26 sec. Na het aantikken vertrok Janneke.

Met Jeanet afgesproken dat zij bij de wissel of start fotografeerde en ikzelf na de eerste bocht, iedereen kwam dus zeker een keer op de foto. Ook Janneke finisht onder het uur. Het gaat dus goed. De eerste runners zetten dus de verwachte tijd neer. Greet was onderweg en de rest had even weer tijd voor een kopje koffie met een koek of wat energiedrank. Bas, de man van Greet was zeer positief hij belde al toen Greet 45 minuten aan het lopen was. Sorry toch nog niet gefinished, maar dat duurde niet lang. Greet kwam kapot binnen in een tijd van 58 min en 38 sec. Niet realiserend dat dit een PR was. Geweldig gedaan. Weer een toptijd. Corry's beurt rustig lopend en nog even zwaaien naar de fotograaf ging ze weg en kwam na 65 minuten voldaan over de finish.

Ondertussen werd de inhoud van de tassen met verfrissingen leger. Het was mooi en warm weer. Misschien iets te warm voor voor nog meer toptijden maar deze kwamen er wel. Wiea liep ondertussen haar 10 kilometer, van te voren had ze gezegd dat ze er 1 uur en 15 min over zou doen maar ze liep hier toch nog 5 minuten vanaf. Goed gedaan. Tijd voor een dutje zie foto's

Na Wiea waren onze troefen Martin Eggens en vlak daarna Nico Vierkant aan de beurt. Deze waren er nog niet. We werden iet wat nerveus. Gelukkig werd Jeanet gebeld dat ze er aan kwamen. Ook Martin liep dik onder het uur: 52:03. Na de finish van Martin was Gerben aan de beurt, na een lange tijd niet te hebben gelopen. Fit op de eerste foto's dit lijkt goed en ja wel hoor een tijd weer onder het uur 55 min en 55 sec. Een mooie prestatie na een langere tijd van niet lopen. Nico was ondertussen onderweg en Jeanet en Wiea moesten ons weer verlaten wegens andere verplichtingen. Greet en Janneke met kids waren eerder in de middag al weg. 

Af en toe even langs het parcours kijken bij de 50 en 100 kilometerlopers Waarbij sommige er nog redelijk fris uitzagen. Nico over de finish en Wilma weg. Van Nico hadden we al een redelijke tijd verwacht. Maar toch nog wat sneller als verwacht de 2e tijd in de groep 48 min en 12 sec. Na Wilma was het mijn beurt dus al even omkleden, wc opzoeken enz. Toch maar naar het wisselvak.

Wilma moest rond 5 min over 7 binnenkomen maar op mijn horloge was het 7 uur toen ik haar al aan zag komen. Dit moet voor haar een toptijd zijn. Aantikken en ik ging weg voor mijn 10 kilometer. Rustig aandoen in de eerste kilometers. Onderweg veel toeschouwers aan de kant en in heel veel straten werd er gebruikt gemaakt van een bbq. Ik voelde dat ik steeds sneller ging lopen en met de finish in zicht voelde ik dat er nog wel wat inzat maar kon er net geen pr meer uithalen.

Voor ons team was deze dag afgelopen. Nog even een patatje halen met de laatste lopers en terug naar Bedum. Een mooie zonnige dag met vele mooie resultaten individueel en een mooi resultaat al groep.

Renneke en Tineke beterschap, Jeanet bedankt voor de hulp en Wilma (ja een PR) en Greet gefeliciteerd met jullie PR !

Kees

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 13 september 2009 21:19
Peter
Aan de foto's te zien hebben jullie echt genoten. Volgend jaar maar weer eens met meer team naar Winschoten??? Het is toch altijd weer een erg leuke dag.
Greet en Wilma gefeliciteerd met je PR!
Als je dat in Winschoten kan, heb je erg sterk gelopen.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst