Gezond & Wellness NightRun, Leeuwarden, 10 km, 30 oktober 2009
Vanessa isduidelijkiets van planals ze start in de Wellness NightRun. Zou het lukken???
Lees het in het verslagje vanEdward!

10 km
Vanessa Wuijster, 4e plaats 48:53
Edward Pechler 48:53


PR voor Vanessa ? .... en waarom die stof op zijn schoenen?? 
Lees het allemaal!

Lees verslagje van Edward>>>

De tijd van je leven loop vorige week, was toch wat te laat zo midden in de nacht.
Ook omdat ik nu even niet meer ren, zijn we daar maar niet naar toe gegaan.
We hadden ons ook nog ingeschreven voor de Gezond & Wellness Nightrun in Leeuwarden.
Een loop met start en finish in het WTC Expo gebouw.  Parcours is 5 km en je kon 1 of 2 rondjes lopen. 
Vanessa wilde na Amsterdam dan hier maar proberen om hier een PR te lopen op de 10 km.
Al loop ik dan tijdelijk niet meer ik kan mijn meisje toch moeilijk alleen in het donker laten lopen. Dus toch maar een shirtje, broekje en de compressiekousen uit de kast gepakt. Stof van de schoenen geblazen en op naar Leeuwarden waar de wedstrijd om 19:00 uur begint.
Mijn broer en 2 collega's van mij, waarvan 1 zich voor de eerste keer zich aan de 5 km waagt, lopen ook mee.

Het WTC gebouw lijkt ontzettend groot. Dat komt vooral doordat er niet echt veel deelnemers zijn. Wat een ruimte om je om te kleden. Er zijn ruim honderd 5 km lopers en iets meer 10 km lopers.
De start in een hal is wel lekker zo 's avonds alleen niet echt handig als je GPS hebt. Dat werkt niet. Als we de hal uit zijn wordt de boel verlicht door een vrachtwagen en een paar bouwlampen.
Al snel heb ik wel ontvangst en kan ik me concentreren op het pacen van Vanessa.
De wegen zijn redelijk verlicht. Had iets meer verwacht. Wat meer sfeerverlichting zoals fakkels of ander lampjes. Helaas niks van dat alles. Gelukkig dat een andere collega van mij nog langs de kant stond om ons aan te moedigen anders was het wel een hele rustige loop geweest.

Blijft leuk om in donker te rennen. Jammer dat er niet meer lopers zijn. De eerste ronde komen we goed door. Vanessa zegt niet veel maar loopt duidelijk wel lekker. Ze lijkt wel erg klein zo achter mijn broer en mij uit de wind lopend. Ik geniet zelf ook van het lopen en probeer niet aan mijn been te denken. We koersen af op een tijd van 48 minuten. Hopelijk lukt het Vanessa om nog wat te versnellen en gaat ze haar PR (48:05) verbeteren. Met nog een kleine 2 km te gaan lijkt het 
mogelijk om in de buurt van haar PR te komen. Ze loopt nog lekker en we versnellen wat. Met zicht op de finish krijgt ze plotseling steken en moet ze even stoppen. Mijn broer die ietsie achterop was geraakt loopt ons voorbij. Ik probeer Vanessa rustig te laten ademen en geef haar een zetje in de rug en we beginnen weer te rennen. Het lijkt goed te gaan. Ik moedig haar aan om mijn broer in ieder geval nog in te halen. We komen het WTC gebouw weer binnen en moeten best nog een stuk door de hal rennen.  Snel komen we dichterbij maar als mijn broer mij hoort blijkt hij toch nog een sprint over te hebben. We komen in 48:53 over de finish. Geen PR voor Vanessa, wel een vierde plek. De route 
was volgens mij iets langer en als ze geen steek had gehad was het vast gelukt. Volgende week op Terschelling dan maar op de halve. Dan zal ik haar niet hazen maar ga ik fotograaf spelen.

Als ik niet geblesseerd was, was dit de ideale wedstrijd geweest om een keer te winnen of in ieder geval eerste bij de mannen te worden. 
Nu is de wedstrijd door Yvonne Kassenberg gewonnen in een tijd van 38:51.

groet,

EdwardZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst