Nieuwjaarsloop, De Wilp, 21.1 km, 2 januari 2010

De Hel van 2010
Edward en Vanessa verleggen hun grenzen en doen mee aan "de Hel van 2010", tenminste zo noemde Edward deze wdstrijd achteraf. Waarom??? Lees dat in zijn verslagje!
Ook Rinze 'duikt' op in De Wilp en loopt een prima tijd.
Hier staan alle uitslagen

21.1 km
Rinze Kramer 1:42:47
Edward Pechler
Vanessa Wuijster
2:02:06


Soms denk ik dat ik: ' helje se von het ys! bliksem, it is net vertrouwd!' hoor........ Lees verslagje van Edward>>>

Vandaag staat de halve van De Wilp op het programma. We zullen toch een beetje moeten trainen voor de marathon van Rome. Vanmorgen stond op de website dat het zeker doorging. Daarna ging het sneeuwen en het hield niet meer op. Na een glibberig ritje naar de Wilper Boys is het gezellig druk in de kantine. Ook Rinze Kramer is er klaar voor. Er staan erg veel bekers en wisselbekers klaar voor alle verschillende afstanden. Voor de prijzen kan ik helaas niet gaan. Vanessa twijfelt nog. Vorig jaar waren er slechts 5 dames waarvan er 2 niet gefinisht zijn. Nu zijn er wat meer. 13 in totaal.

Om half 2 is het startschot en tientallen lopers gaan op weg. Ik loop met Vanessa mee. Het sneeuwt nog steeds. Het parcours bestaat uit 3 rondjes. Eén kleine ronde door het dorp en 2 grotere rondjes van 10 km door het platteland. De speaker is enthousiast en verzint het ene verhaal na het andere bij de lopers. BIj de eerste doorkomst vertelt hij het publiek dat de omstandigheden hetzelfde zijn als bij de elfstedentocht van ' 63. Nou hebben wij die film afgelopen week gezien en wij zien ook bijna de weerwolven opdoemen. Soms denk ik dat ik: ' helje se von het ys! bliksem, it is net vertrouwd!' hoor.

De hele loop blijft het sneeuwen en wordt het gladder en vooral kouder. Ik verheug me op meer vorst en een schaatstocht volgende week. Vanessa heeft meteen na het zien van 'de hel van '63' schaatsen gekocht. Ik probeer Vanessa wat te motiveren maar het gaat niet soepel met haar. Het zullen de oliebollen en de champagne wel zijn die haar nog dwars zitten. Met nog een paar honderd meter te gaan moedigt een vrouw ons aan en belooft warme chocomelk bij de finish. Na 2:02:06 komen we over de finish. De speaker merkt nog op dat het wel jammer is dat we net niet binnen de 2 uur finishen. Helaas geen chocomelk, wel mandarijnen. En mandarijnen schillen met koude handen valt niet mee.

Iedereen de beste wensen en een snel loopjaar gewenst.

Edward & Vanessa


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst