Verslagjes: Groet uit Schoorl Run, 14 februari 2010 PDF

Ik heb mijn eigen ‘loopweg’ gekozen.......... en bij de 25 kilometer stond de man met de hamer verstopt. Deze had ik nog niet eerder gezien...

Verslagjes van Tineke en Kees

Tineke:


Zaterdagmorgen met Peter en Yolande boodschappen gedaan voor de catering in de bus. Kaas en worst gesneden en zondagmorgen met boodschappen en kan koffie op naar de Vlijt. Wim en Henk nog even meenemen en we gaan gezellig een dagje uit.

In Schoorl aangekomen, eerst even, omkleden, nou ja, even. Sta je daar in een bomvolle tent, toch weer stressen?? en op naar de start.
T’is koud, heel koud. Het gaat licht sneeuwen. Gelukkig staan we niet zolang in het startvak en we mogen los.

Goed op mijn hartslag en de kilometers letten. Ik heb het heel koud en loop de eerste kilometers even flink op tempo om warm te worden. Daarna het goede tempo zoeken en lekker door stampen en het voelt goed.
Besneeuwde duinen een prachtig gezicht.
Het loopt zwaar, hier en daar is het glad en je voelt je voeten soms wegglijden en je kan niet goed afzetten……… vandaar die spierpijn?!

Na circa 23 kilometer…..…buikpijn en ik krijg het koud. Toch maar doorlopen. Bij de splitsing kan ik kiezen, 30 km of ‘verkort’ 30 km. Mijn lichaam zegt ‘verkort’, dan maar geen 30 km en DNF. Tot mijn verbazing sta ik wel in de uitslagen met een ‘toptijd’.
Was ‘echt ‘niet mijn bedoeling en had voor mij ook niet gehoeven!!

Ik vind het goed zo, wou mij sowieso niet stuk lopen en heb er zeker geen spijt van.
Wat zei de trainer ook alweer over Schoorl: teveel kilometers op het verkeerde tijdstip in de voorbereiding naar Rotterdam. En het doel is ROTTERDAM.
Ik heb mijn eigen ‘loopweg’ gekozen en naar mijn lichaam geluisterd!! Ook heel verstandig.
De patat smaakte heerlijk! Het was weer een geslaagd uitje.

En vanaf nu gaan we kilometers maken, heeel veeel kilometers, op de zondag en een enkele keer op de zaterdag.

Tineke


Kees:

Zondagmorgen ging de wekker erg vroeg. Kwart voor 7 het vertrek met de bus naar Schoorl. Nog altijd niet besloten wat ik zou gaan lopen. 21 of 30 kilometer. Zal wel kijken wat het wordt bij 18 kilomter. Ook was de voorbereiding op een langere afstand niet echt geweldig. Na het omkleden nog even kijken en op naar de start. Het begin was even wennen maar het ging goed en na de eerste kilometers had ik het al warm. Rustig lopen. Tot en met de 18 kilometer ging het goed en nam ik de afslag voor de 30 kilometer. Toch maar proberen. Bij de 21 kilometer nog steeds op schema. En bij de 25 kilometer stond de man met de hamer verstopt. Deze had ik nog niet eerder gezien maar het kwam hard aan. Vooral op mijn knieen. Vanaf nu rustig uitlopen en af en toe wat rennen. Na 3 uur en 17 minuten was ik eindelijk over de streep.

Daarna nog even wat eten (Sabina bedankt) en met een hapje en een drankje in de bus, cateraars, bedankt, weer naar Bedum.

Al met al een leuke dag, zeker voor herhaling vatbaar.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst