Verslagje: Midwinter Marathon Apeldoorn 21 febr 2010 PDF

Maar wat een heerlijk gevoel. Wat is rennen toch lekker. En.... opnieuw de Tineke-truuk!

Vandaag de midwintermarathon in Apeldoorn als voorbereiding op Rome. 
We hebben deze nog nooit gelopen en zijn prettig verrast door de goede organisatie en de kleinschaligheid. De 'beveiliging' laat wel te wensen over. Voor we het weten zitten we ons om te kleden in een vipzaal waar iedereen een pasje om de nek draagt. Ook het startvak wordt alleen op één plaats gecontroleerd terwijl er meerdere ingangen zijn.

Vanessa twijfelt nog over de afstand. 28 of ook de volle marathon. Ik heb samen met een collega het volgende strijdplan: 32 km tempo 5:00, dan 5 km  hobbelen om de laatste 5 km op tempo te gaan lopen dit moet ons naar ongeveer 3:45 brengen.

Na de start recht op de naald af. Dan een grote ronde. Het loopt lekker. Langs de apenheul, door het bos en een park of iets dergelijks. Bert Bolhuis, die ik in het startvak tegenkwam vertelde al over de snelweg na de 15 km. Een leuke klim. Leuk afwisselend parcours. Zeker geen pr parcours.

Het leuke van heuvels zijn de afdalingen. Deze zitten er genoeg in en geven je het gevoel dat je zonder moeite rent. Zonder problemen bereiken we de 32 km en gaan aan de wandel. Dan langzaam dribbelend naar het 37 km punt. Goed uitgerust begin ik aan de 'eindsprint'. Heerlijk gevoel om die laatste km nog zo hard te rennen. Na 3:39:36 passseer ik de finish. Mijn eerste marathon langzamer dan 3:30. Maar wat een heerlijk gevoel. Wat is rennen toch lekker.

Vanessa heeft een wat minder gevoel en heeft toch de 2e ronde niet gelopen. Ze finisht in 2:56:09 op de  27,5 km. Na de finish wordt ze tegengehouden en geďnterviewd door runnersworld. Ze is 3e op de  marathon!! Na uitpuffen legt ze uit dat ze de Tineke-truuk heeft uitgehaald. Het maakt de interviewer niet uit en hij noteert al haar antwoorden netjes. Omdat het toch nog even duurt voordat ik finish, 
besluit ze een aanbod voor een massage in de dameskleesruimte niet af te slaan.

Groet, Edward.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst