6e Veneboerloop, Drachten, 10 km, 6 maart 2010

Om zijn snelheid te testen na alle duurlopen van de afgelopen weken begaf Edward zich 'op glad ijs'. Tevens controleerde hij namens Loopgroep Bedum de afstand van de Veneboerloop in Drachten. Zowel met de afstand als met Edje's snelheid is het dik in orde. Ook Jurgen de Vries was er present en hij liep een PR. Klasse!

Link naar de website van de Veneboerloop

Exact 10.0 km
Edward Pechler, zie onder 38:48
Jurgen de Vries 55:10 PR!



Vanmorgen nog even testen hoe het met de snelheid is na al die lange duurlopen, in de Veneboerloop in Drachten. Lees verslagje van Edward>>>

Een kortingsbon voor Veneboersport is er voor iedereen.

Gisteravond was het nog onduidelijk of het door zou gaan ivm de sneeuwvoorspelling. Maar vanmorgen schijnt het zonnetje. Eindelijk.

Vanessa komt haar bed niet uit voor tien kilometer en spaart haar krachten voor de 30 km die morgen op het programma staat. Wat een start. Lopen ze hier allemaal onder de 35 minuten? Ik hou me in en loop tempo 3:50. Probeer mijn pasfrequentie hoog te houden. Afgelopen donderdag heb ik geoefend met het lopen met een metronoom: 170 passen per minuut. Dat ben ik niet gewend. Normaal loop ik met een veel lagere frequentie. Ik hou het tot 7 kilometer vol. Dan moet ik toch mijn frequentie een beetje laten zakken. Probeer te ontspannen: Voeten optillen, niet afzetten. Het waait hard en het loopt hier ook wat omhoog. Bij het opkomen van de atletiekbaan zie ik dat ik nog 30 seconden heb om een pr te lopen. Met nog een halve baan te gaan gaat dat niet lukken. Na exact 10 kilometer op mijn garmin en 38 minuten en 48 seconden finish ik en ben best tevreden. Het kan toch in Friesland: een 10 km die exact 10 km lang is!

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 07 maart 2010 21:55
Jurgen de Vries
Ik kon Edward precies 25,4 meter bijhouden, daarna toch maar mijn eigen tempo gelopen en inderdaad gefinisht in een pr. Het was een goed georganiseerde loop en eindelijk mooi weer. Wat wil een mens nog meer. Zaterdag loop ik gegarandeerd weer een pr (12,3 in Haren).
Groeten, Jurgen

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst