Verslagje: Astrea Run, 10 april 2010 PDF

Zonder kauwgum kan ik niet lopen..........

Kees:

Vandaag het eerste 10 km loopje na Schoorl, eens kijken hoe het nu gaat.  Gezamelijk vertrekken we naar Groningen. Greet, Renneke en Kees. Bij het clubhuis van  Astrea enige paniek want Greet had geen kauwgum. Zonder kauwgum kan ik niet lopen! Op een draf naar de AH om een pakje te halen.
Jeanette en Gerben waren bezig  met de tijdwaarneming en Janneke was er op de fiets om haar zus nog even aan te  moedigen. Ook Nico Vierkant kwamen we nog tegen. Om 11 vertrokken we.
Het was de bedoeling om constant te lopen op een uur. Dat ging de eerste kilometers vrij aardig. We liepen gezamelijk op. Greet en ik wilden toch nog kalm aandoen vanwege knieblessures.
Met Renneke ging het  goed. Zij ging weg bij het 6 kilometerpunt. Greet en ik bleven nog bij elkaar tot ongeveer 8 kilometer. Ik zelf heb daarna nog geprobeerd om wat te versnellen om te kijken of dit nog gevolgen had voor mijn knieen maar het ging goed.
Renneke  finishte in 56:21, een ruime verbetering van haar PR. Greet en ik liepen de 10 kilometer ruim binnen het uur.


Nico:

Ondanks concurrentie van Loppersum en Rotterdam (morgen) verschenen er toch nog 5 LB-ers en een ex-LB'er aan de start, met Janneke en Jeanet E. als supporters. Luud Pijl, Renneke Koree, Kees v.d. Horn en Greet Cazemier voor de 10 km en Nico Vierkant en Jan La Crois voor de halve Marathon. Ik ging te snel van start en kwam bij de 10 km uit op ca 48 minuten. Vooral de 2e keer langs het Van Starkenborghkanaal (ca 2km, alleen tegen windkracht 4 in) viel zwaar tegen. Toch eindigde ik nog met 1:47:32. Geen PR, maar wel mijn snelste Astrea Run.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst