Verslagje: Midzomeravondmarathon, Diever, 17 juni 2010 PDF
Lekker die loopjes die wat later op de dag zijn, kan er tenminste uitgeslapen worden......... Vandaag een lange duurloop op het programma. In plaats van zelf een route uit te zoeken gaan we naar Diever. De midzomeravondmarathon. Lekker wat rondjes lopen door het Drents-Friese Wold.
Vanessa gaat voor de 20 km en ik kies voor de marathon. Het zijn 2 kleine rondjes door het dorp gevolgd door 4 grote rondes door de bossen. Ik ga proberen de 2e en de 4e ronde marathontempo te lopen(4:10) en de rest wat rustiger. We zien geen Bedummers, wel oud leden Jodi en Lydia.
Lydia gaat de marathon doen en Jodi zorgt voor de kinderen. De start is 17:00 uur. Lekker die loopjes die wat later op de dag zijn, kan er tenminste uitgeslapen worden. Het lopen gaat lekker. Het weer zit ook mee. Niet al te warm. De organisatie is weer prima, zoals altijd bij een SV Friesland loop. Alleen blijft het goed op de pijlen letten en bij de 2e bocht van de 1e grote ronde gaat het al bijna mis. Gelukkig let een ander loper goed op en roept dat we een ander pad moeten kiezen.
Het versnellen in de 2e ronde gaat lekker en ik haal veel lopers in. Maar merk in de rustige 3e ronde dat mijn benen aardig volgelopen zijn. De versnelling in de 4e ronde is dan ook minder spectaculair.
Maar toch kom ik zonder al te veel kapot te gaan in 3:15:15 over de finish. Eigenlijk best een aardige tijd voor een training. Vanessa loopt de 20 km net onder de 2 uur. Haar Garmin was op mysterieuze wijze niet opgeladen en gaf na een kilometer of tien de geest. Lydia pakt weer de eerste prijs bij de dames. Na afloop vragen wij ons af waarom we niet vaker even naar de Drent-Friese Wold rijden om te trainen. Zo'n mooi bos op maar 3 kwartier rijden.

Edward

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst