Bommen Berend Loop, 21.1 km, 28 augustus 2010
Deze editie van de Bommenberendloop start met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Henk Wiering, grondlegger van de Bommen Berendloop.
Het blijft tijdens de Bommenberenloop, net als vorig jaar, niet droog. Alleen de snelsten zijn droog overgekomen zijn, vele anderen zeker niet. Er komt daar over vast nog wel een verslagje.
Een mooi parcours, zeker langs het water. Dit jaar gn debutanten, maar wel 15 LB-ers, die genoten van een loop door het zuiden van Groningen, Haren, langs het Paterswoldse meer.
Niet in de uitslag?? Mail dan even!

HIER staan vele foto's!
21.1km Netto
Harry Rutgers 1:23:51
Jan-Hendrik Wolfis 1:37:37
Martin Berghuis
(terug van weggeweest! liep in 2007 voor 't laatst 'n halve in de BBL)
1:37:55
Ger Coster 1:41:27
Bert Bos 1:42:43
Nico Vierkant 1:50:48 
Jacob Stollenga, zie onder 1:51:02
Elly Rutgers
(heb gehoord dat ze nerveus was voor de start, altijd 'n goed teken!)
1:51:39
Gerard Schuil 1:54:35 PR??
Marjo Fleuren 1:58:22
Jogchem Oosterhof 1:59:04
Henk Damminga 1:59:05
Olaf Kessels 2:00:20
Wim Havinga 2:03:00
Joop Werkman 2:05:37


Link naar de website BBL

Jacob: Ik ben met Nico achterin het deelnemersveld gestart, omdat wij liever niet worden ingehaald maar zelf willen inhalen.
Lees verslagje van Jacob>>>
Verslagje van Jacob

Jacob:

Met mijn vaste loopmaat Nico Vierkant had ik mij vooraf aangemeld voor de Bommen Berend Loop. In de loop van de week sloeg vanwege de weersverwachting -veel regen- de twijfel toe, maar tijdens de loop bleef het gelukkig helemaal droog.
De verwachting van de webmaster, die aangaf dat waarschijnlijk alleen Harry Rutgers droog is binnengekomen, is niet juist.
Er was een grote groep Bedumers en de praatjes vooraf gingen vooral over de te volgen tactiek, welke tijd, hoe te starten etc. Ik ben met Nico achterin het deelnemersveld gestart, omdat wij liever niet worden ingehaald maar zelf willen inhalen.
Binnen de kilometer liepen we achter Magriet Taselaar. Omdat dit toch voor ons redelijk snel gaat, hebben we niet het lef gehad haar in te halen, maar zijn we achter haar blijven lopen. Na ongeveer 2 kilometer zijn we Marjo Fleuren voorbij gegaan en na 3 kilometer stuitten we op Jogchem Oosterhof en Henk Damminga. We dachten dit gaat veel te snel: immers zo snel als Henk start doen er niet veel en we liepen ook nog steeds bij Magriet. Na Henk en Jogchem te zijn gepasseerd liepen we lekker door, aangemoedigd door onze Jannie's. Bij ongeveer 10 kilometer liepen we Elly Rutgers in de rug en Elly haakte bij ons aan en wij haakten bij Magriet af. Omdat na 5 kilometer de kilometeraanduiding ophield, was de snelheid voor ons lastig in te schatten, maar Elly bezit een horloge dat de kilometers bijhoudt. Wij hadden nu een indicatie van de snelheid en Elly had nu brede ruggen om achter te schuilen tegen de wind in. Na de Hoornse Plas, bij Plan Ter Borg werd het zwaar, omdat we recht tegen de wind inliepen. We waren dan ook blij dat we bij de Madijk rechtsaf mochten en minder last van de wind kregen. Onder de doorgang bij de A7 kregen nog enige aanmoediging en aanwijzingen van Dirk Schipper.
Het beste was er nu bij mij af en ook Elly had het al een tijdje zwaar. Elly is echter een echte doorzetter en nadat ze even dreigde af te haken sloot ze toch weer bij ons aan. Uiteindelijk was van ons drieen Nico de sterkste.
Een mooie halve marathon, leuk parcours met veel verkeersregelaars en voldoende drinkwaterposten.

Jacob
Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zaterdag 28 augustus 2010 21:29
Bert Bos
Niet alleen Harry is droog over gekomen!!!
2 zaterdag 28 augustus 2010 21:36
Peter
In Zuidwolde regende, nou ja, plensde het na 1:25u. En niet zo'n beetje ook. Blijkbaar in de stad niet???
Of ging Bert - zonder chip - zo hard dat ie nix voelde??
3 zondag 29 augustus 2010 11:57
Henk Damminga
Of het wel of niet regende ?, ik weet het echt niet meer.
Tweede gedeelte heel zwaar gehad,jochum heeft me er doorheen getrokken(nogmaals dank).
Eerste gedeelte zoals te doen gebruikelijk weer te hard vertrokken, optimisme kan ook nadelen hebben.
Nu met realisme trainen voor egmond, reis alleen niet met jullie mee, omdat ik de zaterdag ervoor egmond-pier-egmond fiets met oa roelof westerhof.

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst