Verslagje: Bommen Berend Loop, 28 augustus 2010 PDF
Jacob: Ik ben met Nico achterin het deelnemersveld gestart, omdat wij liever niet worden ingehaald maar zelf willen inhalen.
Verslagje van Jacob

Jacob:

Met mijn vaste loopmaat Nico Vierkant had ik mij vooraf aangemeld voor de Bommen Berend Loop. In de loop van de week sloeg vanwege de weersverwachting -veel regen- de twijfel toe, maar tijdens de loop bleef het gelukkig helemaal droog.
De verwachting van de webmaster, die aangaf dat waarschijnlijk alleen Harry Rutgers droog is binnengekomen, is niet juist.
Er was een grote groep Bedumers en de praatjes vooraf gingen vooral over de te volgen tactiek, welke tijd, hoe te starten etc. Ik ben met Nico achterin het deelnemersveld gestart, omdat wij liever niet worden ingehaald maar zelf willen inhalen.
Binnen de kilometer liepen we achter Magriet Taselaar. Omdat dit toch voor ons redelijk snel gaat, hebben we niet het lef gehad haar in te halen, maar zijn we achter haar blijven lopen. Na ongeveer 2 kilometer zijn we Marjo Fleuren voorbij gegaan en na 3 kilometer stuitten we op Jogchem Oosterhof en Henk Damminga. We dachten dit gaat veel te snel: immers zo snel als Henk start doen er niet veel en we liepen ook nog steeds bij Magriet. Na Henk en Jogchem te zijn gepasseerd liepen we lekker door, aangemoedigd door onze Jannie's. Bij ongeveer 10 kilometer liepen we Elly Rutgers in de rug en Elly haakte bij ons aan en wij haakten bij Magriet af. Omdat na 5 kilometer de kilometeraanduiding ophield, was de snelheid voor ons lastig in te schatten, maar Elly bezit een horloge dat de kilometers bijhoudt. Wij hadden nu een indicatie van de snelheid en Elly had nu brede ruggen om achter te schuilen tegen de wind in. Na de Hoornse Plas, bij Plan Ter Borg werd het zwaar, omdat we recht tegen de wind inliepen. We waren dan ook blij dat we bij de Madijk rechtsaf mochten en minder last van de wind kregen. Onder de doorgang bij de A7 kregen nog enige aanmoediging en aanwijzingen van Dirk Schipper.
Het beste was er nu bij mij af en ook Elly had het al een tijdje zwaar. Elly is echter een echte doorzetter en nadat ze even dreigde af te haken sloot ze toch weer bij ons aan. Uiteindelijk was van ons drieen Nico de sterkste.
Een mooie halve marathon, leuk parcours met veel verkeersregelaars en voldoende drinkwaterposten.

Jacob

Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst