Verslagje: de 30 van Amsterdam Noord, 30 km, 5 september 2010

Ongeveer op dezelfde plek als ik vorig jaar Luc Krotwaar zijn laatste 5 in zag gaan. Hoe staat ik ervoor na de vakantie?
Natuurlijk heb ik wel getraind in de vakantie maar minder dan ik me had voorgenomen. En het is mijn eerste wedstrijd als 45 jarige.  Tempo 4:10 moet me naar 2:05 brengen vandaag.
Als ik dat doortrek naar de marathon mag ik nog ruim 4 minuten verliezen in de laatste 12,195 km om net onder de drie uur te finishen.  Het is een prachtige dag in Amsterdam. Het is zelfs een beetje warm. Het zijn 2 rondjes van 15 km vanaf de atletiekbaan van atletiekvereniging ATOS.
Het blijft leuk om ipv Harm of Jan een omroeper met een zwaar Amsterdams accent te horen.  Ik begin een beetje te snel maar dat hebben we dan maar weer gehad. Al gauw lukt het me om een lekker tempo te vinden en loop de meeste kilometers van de eerste ronde samen met iemand. We wisselen mekaar een beetje af en de kilometers vliegen voorbij. Het mag dan prachtig weer zijn, de wind had wel wat minder gemogen.
Als we de tweede ronde ingaan haakt mijn medeloper af en concentreer ik me op het langzaam binnenhengelen van lopers. Er zijn stukjes waar je mekaar tegenkomt en als ik nog ongeveer 10 kilometer moet zie ik Remon van Lunzen zijn laatste 5 km ingaan. Ongeveer op dezelfde plek als ik vorig jaar Luc Krotwaar zijn laatste 5 in zag gaan.
Het kost steeds meer moeite om mijn tempo vast te houden. Als het ontspannen lopen dan toch niet lukt dan maar proberen te versnellen de laatste kilometers. Ik klok 2:04:38 op de streep.
Toch een dikke PR. Geeft toch weer wat hoop voor de Amsterdam marathon. 

Gr. Edward.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst