Verslagjes: Berenloop, Terschelling, 7 november 2010
Geschreven door Rinze, Marjo   

"ik achtte het voor Terschelling niet voor mogelijk"
"veel mensen wandelde i.p.v. lopen, ik kon mijn tempo nog net een beetje houden"

Verslagjes van Rinze en Marjo

Rinze:
maandag 8  november:
Hoewel ik dit jaar al op veel afstanden een pr liep achtte ik dat voor de marathon op Terschelling niet voor mogelijk. De tocht door de duinen en over het strand is niet echt geschikt voor een snelle tijd. De eerste 17 km waren vlak maar wel met tegenwind. De volgende kilometers gingen door het duinenlandschap. Met het zonnetje erbij was dit wel een hele mooie ervaring. Een bijzonder mooie marathon. Ik was iets sneller weg gegaan dan 5 km per km. Zo kon voor de strandkilometers iets voorsprong nemen. Op het strand en de twee hoge duinen verloor ik een deel van die voorsprong maar de volgende zes kilometer kon ik mijn schema weer oppakken en mijn pr met twee minuten verbeteren. Met dank aan de LB supporters en de super goede organisatie.

Rinze

Marjo:
donderdag 11  november:
Zo, eindelijk weer wat uitgerust en tijd om een verslagje te schrijven.
Afgelopen zondag dus mijn 3e marathon gelopen. De voorbereidingen verliepen goed, veel km gemaakt, soms samen gelopen met Maarten, mijn partner, die zijn eerste marathon ging lopen, maar ook wel veel alleen gelopen.
Vrijdag na een lange dag werken 's avonds aangekomen, zaterdag relaxed en de laatste 10 km van het parcours verkend, en zondag, de loop!
Een perfecte dag voor een novemberloop, beetje wind, zonnetje, soms wat dikke wolken, en af en toe een regenboog. En dan, van start, de scheepstoeter loeit. De eerste 20 km verliepen rustig, tempo zoeken, ik vond mijn groepje, lekker lopen, beetje kletsen en lekker genieten. Na 25 km een korte dip gehad (nu al, ik moet nog ver) tempo iets laten zakken en het liep weer goed. Op naar Midsland, het bos door, de duinen door, ik verheugde me op het strand. Het strand leek goed begaanbaar, bleek toch wel zwaar, wat plakkerig, veel mensen wandelde i.p.v. lopen, ik kon mijn tempo nog net een beetje houden. OK paal 8, flinke aanmoedigingen van Jan en Marieke (had ik echt nodig, bedankt!) nog 6 km voor de boeg. Hier mijn tempo toch weer wat op kunnen voeren, ondanks het valse plat, hierdoor weer veel mensen ingehaald (dat voelt zo goed) en een feestend West-Terschelling binnengelopen, hier ook even mijn feestje gevierd. Gefinischt in 4 uur 14, helemaal tevreden. Heerlijk! Binnen!
Maarten stond me al op te wachten, was 10 min. eerder binnengekomen (Helaas werkte je strategie niet Jogchum).
's Avonds gezellig met veel lopers naar de Pizzeria. Ik heb enorm genoten van een mooie loop en een gezellig weekend. Volgend jaar weer!

Marjo


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst