34e Groet Uit Schoorl Run, 21.1 en 30km, 13 februari 2011

De voorgaande 3 edities was Schoorl een gemeenschappelijke activiteit, dus met bus en catering. Dit jaar gingen er 4 LB-ers heen op eigen gelegenheid. Met de vorm van Edward zit het wel goed. Hij loopt nu al veel sneller dan vorig jaar, maar toen was het ook (spek)glad. Bert is wel gestart, maar moest helaas de strijd voortijdig staken, zie bij de reacties waarom....

30.0 km netto
Edward Pechler (8 v.d. 158), zie onder 2:06:30
21.1 km
Dirk Schipper 1:49:34
Vanessa Wuijster  2:03:11
Bert Bos, lees bij reacties waarom dnf


Link naar de website

"Maar al is het bijna Valentijn ik wil toch wel graag mijn medelopers bijhouden"
Lees verslagje van Edward>>>

Vanaf 2006 ga we al naar Schoorl. Dit jaar wilden we niet gaan. Maar het begon toch te kriebelen. Een luxe appartementje gehuurd en met onze eigen espresso machine achter in de auto gaan we vrijdag dan toch weer op weg naar Schoorl. Het luxe appartement blijkt een verbouwde garage te zijn. Maar wel prima in orde. Zaterdag gaan we voor het eerst in ons leven mountainbiken. Na een aarzelend begin raggen we al snel door de bossen en de duinen. Beetje regen is niet erg. Wat is dat leuk! Elk jaar als we hier zijn denken we weer waarom wonen wij hier niet.

Zondag gaan we op de mountainbike naar de start. Dat valt tegen. We kunnen nauwelijks nog op het zadel zitten. Hopelijk gaat het lopen wel. Vanessa gaat voor de halve en ik voor de 30. Blijft wonderbaarlijk hoe je in die mensenmassa toch weer bekenden tegen komt. We zien o.a Bert nog. Zelf weet ik nog niet zo goed wat ik ga doen. Wil wel kijken of ik 10 km op tempo 4:00 kan lopen. Dat moet mijn marathontempo in Praag zijn. Maar na de start weet ik al dat dat er niet in zit. Het lekkere tempo ligt rond de 4:12. Anders moet ik me teveel forceren. Het weer is vergeleken met gisteren prachtig. Lekker om weer in korte broek lopen. Het parkoers in Schoorl snap ik tijdens het lopen nog steeds niet. Als we dan eindelijk rechtsaf gaan waar de halve marathonners recht door gaan, loop ik nog met 3 anderen. We wisselen mekaar op kop af en het loopt eigenlijk heel lekker. Als we voor de derde keer langs de berenkuil komen gaat het eigenlijk alleen nog maar naar beneden. Eentje haakt af en met z'n drieën rennen we richting finish. Voor de laatste bocht komen de halve marathonners ook weer op het parkoers. En we hadden het niet beter kunnen uitkienen: Vanessa en ik lopen mekaar zo in de armen. Maar al is het bijna Valentijn ik wil toch wel graag mijn medelopers bijhouden. Dus na een highfive ren ik door.

Als Vanessa enkele seconden later finisht kunnen we meteen doen waar we voor kwamen: Lekker even op de tribune bijkomen met een patatje. Dat is het Schoorl gevoel. We zijn nog van plan te gaan mountainbiken vanmiddag als ons zitvlak het toelaat.

Edward

Reacties (2) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 14 februari 2011 11:06
Bert Bos
mijn tijd zullen jullie niet terug vinden. Had het hele weekend al last van mijn maag, maar ben toch zondag aan de halve begonnen.
In de eerste kilometers voelde ik mij al niet goed ( misselijk )
Wetende wat er nog ging komen, heb ik besloten om na 4 km uit te stappen. Jammer maar het is niet anders.Zoals Johan Cruyff altijd zo mooi kan zeggen, alle nadelen hebben ook z'n voordelen, want nu kan ik volgende week weer gewoon voluit trainen.
Trouwens ik voel me nu al weer wat beter.
Voor de overige lopers, gefeliciteerd!!
2 maandag 14 februari 2011 21:59
Peter
Wat jammer Bert! Maar je ziet het 'zonnige' er ook wel weer van in. Gelukkig maar. Er zijn ergere dingen op de wereld dan een keertje 'uitstappen'. Toch moedig dat je 't probeerde.
gr Peter

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst