Verslagje: Daiprun, 27 februari 2011
Geschreven door Nico, Jacob   
"Na afloop was er de traditionele bonensoep (deze keer snert)"
'Parcours was lastig, een hoogholtje met direct een scherpe bocht'

Verslagjes van Nico en Jacob

Nico:
Het seizoen is weer begonnen.
Een aantal jaren geleden was de Halve van Haren het startsignaal maar nu is dat de Daiprun in Garrelsweer.
De omstandigheden waren goed (8C en droog) maar het is geen snel parcours (10,5 km over 4 rondjes van 2,6 km met 3 bruggen en 2 scherpe bochten).

Met Hans van Santen, Luud Pijl, Jacob Stollenga, Janny Stollenga, Jeanette van Voorn, Thom Snijder en ik als LB-lopers van in totaal 127 deelnemers. 
Hans was als eerste weg en bleek de snelste LB-er. Ook Jacob ging zo snel dat ik al vlug de aansluiting miste, maar het halve marathon tempo van Luud ging mij weer te traag en zo kwamen er met regelmatige tussenpozen LB-er over de eindstreep.
Na afloop was er de traditionele bonensoep (deze keer snert) en de verloting op de startnummers.
De kop is er weer af, we zijn klaar voor het clubklassement.
Nico

Jacob:

Afgelopen zaterdag was de 7e Daiprun. Een blik op de buienradar zaterdagochtend bracht ons, Janny, Nico en Jacob, toch even aan het twijfelen maar we hebben toch maar doorgezet. Vanwege een vervelende kmieblessure beperkt Janny zich tot 2 ronden van 2,6 km.

Bij de inschrijving zagen we al snel veel bekende gezichten uit de vorige seizoenen en een aantal van onze clubgenoten. Het weer bij start was verrassend goed, weinig wind en zelfs de zon leek er door te komen. Nico en ik hadden besloten de jas uit laten en deze keuze bleek een goede. Het parcours was lastig, een hoogholtje met direct een scherpe bocht, vervolgens 2 bruggen met lichte klimmetjes en aan het einde van de ronde nogmaals enige scherpe bochten. Omdat ik iets te snel van start ben gegaan, heb ik in de laatste ronde toch iets moeten inleveren. Nico, iets langzamer gestart met Luud die Garrelsweer beschouwt als voorbereiding op Haren, heeft zijn race beter opgebouwd en is volgens mij in de laatste ronde op mij ingelopen. Janny heeft de 2 ronden pijnvrij gelopen en kan tevreden zijn over de gelopen tijd. Jeanette heeft de 10,5 km uitgelopen met een tijdens de loop "gevonden" loopmaatje (Truus Bakker uit Holwierde). Garrelsweer is een leuk begin van het seizoen, de organisatie is zoals ieder jaar uitstekend en de verzorging voor de inwendige mens na afloop is prima, stukjes fruit, drinken en niet te vergeten snert.

Jacob

(webredactie: hl vroeger, en toch ook niet zo lang geleden was de Midwinter Marathon in Apeldoorn d seizoensopening, een traditie die misschien maar eens nieuw leven ingeblazen moet worden....)


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst