Nordic Walking bij Kardinge, Noorddijk, 5 maart 2011
Geschreven door Arent   

NW_Noorddijk2011
Foto: Ria
Zaterdag 5 maart 2011 werd Sportcomplex Kardinge niet alleen overspoeld door juniorenschaatsers en supporters voor een Worldcupserie maar ook door een groot aantal Nordic Walkers van Loopgroep Bedum.

We hadden Herman Visser bereid gevonden om een wandeling uit te zetten van ca. 10 km te oosten van Kardinge. Herman had zich bijzonder goed voorbereid op deze tocht en zich voorzien van uiterst geavanceerde apparatuur (GPS), dus wat kon er nog mis gaan? Niets dus!
Herman leidde ons over prachtige paadjes via Zilvermeer, de parken achter Lewenborg en langs Water-, Zon- en Mooiland richting Noorddijk. Daarna door het Bevrijdingsbos (toelichting van Herman bij het monument) en via het wandelpad waarlangs de rechten van het kind zijn uitgebeeld over de dijk naar de watermolen achter Noorddijk. Via het daargelegen bos weer richting De Rietlanden en ten oosten van Beyum langs weer naar het Zilvermeer en Sportcentrum Kardinge. Na de fysieke cooling down werd al gauw het restaurant Kardinge opgezocht om daar middels appeltaart en koffie de verloren gegane calorieen weer snel aan te zuiveren. Herman nogmaals dank voor de prachtige route. We hebben allemaal genoten.

HIER staan alle foto's


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2023  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst