Bonifatiusloop, Dokkum, 21.1 en 10 km, 19 maart 2011
Tweede plaats voor Vanessa!

Bonifatiusloop2011
Foto: Edward

Tenminste vier LB-ers genoten van het schitterende weer in Dokkum. Vanessa verofferde de tweede plaats bij de VSen! Klasse! Edward durfde het eigenlijk niet aan en vergat zijn chip. Prima tijden onder prima omstandigheden.

Foto's van Edward
Noorderkrant, 23 maart '11
21.1 km Netto
Vanessa Wuijster, 2e VSen 1:51:23
Henk Meijer 1:54:09
Tineke Heres 2:11:51
10.0 km
Edward Pechler, zie onder + foto's 45:50
Link naar de website

.....en iemand haar zelfs een plekje achter op de fiets heeft aangeboden.....
....die stuurt haar door naar "twee lange mannen" achter de vrachtwagen.....
Lees verslagje van Edward>>>
?

Vandaag stond een halve marathon iets sneller dan marathontempo op het schema. Helaas loopt mijn marathontraining niet lekker. 2:50 in Praag was mijn doel maar mijn lichaam protesteert. Harder trainen dan voor Amsterdam is wat teveel gevraagd. Omdat ik de hele week rust heb i.p.v. dat ik mijn schema volg lijkt me dat ik vandaag ook wel van mijn schema kan afwijken en kies behouden voor 10 km i.p.v. de halve. Ik loop met mijn broer mee die in de 46 minuten wil lopen. Vanessa gaat wel voor de halve dus ik neem mijn camera mee zodat ik nog wat foto's kan maken. Helaas  vergeet ik mijn championchip.

Met Vanessa's training gaat het beter. Zij heeft volgende week een halve marathonwedstrijd op het programma staan. Vandaag wil ze de halve rustig lopen. Ook Henk en Tineke zijn ook naar Dokkum afgereisd. De halve start een kwartier eerder. Kan ik snel wat foto's maken en dan de 10 lopen. Het is een mooie lentedag. Echt zonde als je nu niet gaat lopen. We lopen over de bolwerken van Dokkum. Voor mijn broer en ik bekend gebied. Heb niet teveel last van mijn achilles en tempo rond de 4:40 is goed te doen. Na de bolwerken volgt een stuk langs de voetbalvelden van Dokkum richting een industriegebied. Dit is een saai stukje. Ik merk dat na 6 km mijn broer het iets zwaarder krijgt. De stukjes tegen de wind probeer ik hem uit de wind te houden. Daarna een gaan we door een parkje bij een woonwijk. De laatste kilometers hoor je Jan Kooistra alweer de lopers binnenloodsen. In 45:50 komen we over de finish. Een PR voor mijn broer.

Dan lekker in het zonnetje wachten op Vanessa. Ik wandel haar tegemoet met de camera. Eerder dan ik haar verwacht zie ik haar. Het gaat goed. Maak snel wat foto's en hou haar nog even uit de wind. in 1:51:23 finisht ze. Een stuk sneller dan de bedoeling was.
Als Henk gefinisht is vertelt hij dat Vanessa haar prijs op moet gaan halen bij de man in het blauw omdat ze tweede is geworden. Nadat Henk benadrukt dat hij geen grapje maakt gaat Vanessa op zoek naar de man in het blauw. Die stuurt haar door naar "twee lange mannen" achter de vrachtwagen. En ja hoor daar ligt een enveloppe ligt op haar te wachten. Alweer een prijs in Dokkum. Alleen Mariska Kramer was van de senioren sneller.
Daarna wachten we op Tineke. Ze ziet er nog vrolijk uit maar na afloop verteld ze dat ze toch weer last van kramp heeft gekregen en iemand haar zelfs een plekje achter op de fiets heeft aangeboden. Dat was natuurlijk geen optie voor Tineke!.

EdwardReacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zaterdag 19 maart 2011 22:41
Peter
Vanessa gefeliciteerd! Je bent in vorm!
Ik moet ook maar eens naar Dokkum gaan. Nooit geweest.
Ziet er erg gezellig uit.
Het enige nadeel is dat ze er geen patat hebben......
SMILEYS_SMILE SMILEYS_SMILE
2 zondag 20 maart 2011 11:00
Vanessa
Is het Mariska Kramer die denkt de eeuwige jeugd te hebben of de wens van de Friezen dat ze eeuwig senior blijft..... Anders was ik mooi 1e geweest SMILEYS_WINK
3 zondag 20 maart 2011 15:47
Harry Pechler
Goed gedaan Vanessa. Petje af!!!

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst