Verslagjes: AstreaRun, 9 april 2011
Geschreven door Michel, Luud   
Ik zelf liep een PR en dat voelt altijd goed aan...........
.. de 2e ,5km liep steeds makkelijker ondanks het beperkt aantal trainingen in de voorbereiding....
?

Verslagjes van Michel en Luud

Michel

Een zonnige dag, waar we met totaal 6 clubgenoten aan de start stonden. Je kon kiezen uit 7km,10km,14km.en halve marathon. 5 kozen er voor om de halve te lopen en Luud de 10 km.
De halve bestond uit drie rondes. We begonnen bij het Astrea gebouw dan langs het kanaal waar we tegenwind hadden en via het Zernike waar het warm was.
Omdat we toen de wind in de rug hadden. Zo terug naar het Astrea gebouw .
Tom die voor de wedstrijd aan gaf om te proberen een pr telopen is gelukt.
Met Bart als tempo maker kwam Tom aan in 1.56.08. Gefeliciteerd. Bart liep hem in 1.56.34. Nico was de snelste in 1.50.02. Marjo die aan gaf dat ze er een trainingsloopje er van ging maken kwam door in 2.00.18. Luud die de 10 km liep. deed dit in 50min,52 sec. Ik zelf liep een nieuwe pr en dat voelt altijd goed aan. De astrea run was goed verzorgd en zeker een dikke pluim waard voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt .

Michel

Luud:

Goede organisatie en een gemoedelijke sfeer zijn de ingrediënten van de Astra-RUN.
Ook dit jaar weer een gezellige middag in Paddenpoel bij de loopgroep Astrea en vaak onder goede omstandigheden, nu ook weer, 13 graden ,veel zon, wind NW4.
Het parcours is iets aangepast er wordt voor de halve marathon nu 3 ronden van 7 km gelopen en (en 97 meter) en speciaal voor de 10 km is er een parcours van 10 km uitgezet, volgens mij en anderen een sneller parcours.
Er wordt veel werk gemaakt van de jeugdlopen tijdens deze Astrea-Run, vanaf de jongsten(4 jaar tot 12 jaar) is er competitie zowel bij de jongens en ook de meisjes.
In het begin dacht ik als enige van de loopgroep Bedum te zijn maar er verschenen toch 5 lopers/loopster(Marjo) van de loopgroep Bedum, zij allen gingen voor de halve marathon.
Nico liep volgens mij een ontspannen halve marathon, Michel Mooiman liep een mooie PR en Thom Snijder door  Bart de Vries gehaast, moest het ver weg halen maar dit resulteerde in een mooie PR 1:56:08 ,weer 4 min er af.
Marjo liep een rustige halve marathon.

Ik heb bewust voor de 10 km gekozen i.v.m. mijn aangepaste trainingen, veel duurwerk zit er nog niet bij maar de 10 km ging boven verwachting vooral de 2e ,5km liep steeds makkelijker ondanks het beperkt aantal trainingen in de voorbereiding.
De volgende loop 23 april is in Siddeburen, kijken of de progressie doorzet en mijn uiteindelijke doel de halve marathon van Jesolo.(Venetië,Italie) (mijn vakantie) op 21 mei haalbaar wordt.

Groet,

Luud Pijl


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst