43e Enschede Marathon, 17 april 2011

Enschede2011
Foto: Peter
In de 43e editie van oudste marathon van Nederland, de Enschede Marathon, stonden 3 LB-ers aan de start.
Bij de start was het bewolkt, maar al vrij snel kwam de zon er door, waardoor het toch behoorlijk warm werd.
De 3 LB-ers werden aangemoedigd door een heel peloton meegereisde supporters: Trees, Yvonne, Henk& Jeannette, Geert & Rieke, Tineke, Sabina, Henry en PeterH. Hun aanmoedigingen zorgden er voor dat Heino een prima PR liep: gefeliciteerd! En dat Bert ondanks zijn opspelende hamstring - hij stond echt op het punt om bij de 20km zijn startnummer in te leveren - toch de marathon wist te voltooien. Wat 'n bikkel.
En Henk Schuitema niet te vergeten. Hij deed als man van het uurwerk, prima haaswerk voor Heino.
Er zijn veel foto's gemaakt en filmpjes.
Enschede2011-2
Foto: Henry
Foto's van Peter en Sabina (17x)
De 88 pracht foto's van Henry staan HIER!
Verslagje van Bert
Toelichting: de loper in 'wit' is Titus (zwager van de webmaster, in 'groen': RunningRonald en 'oranje': Gerry Visser.

42.2 km netto
Bert Bos, zie onder 4.01.54
Heino Pot & Henk Schuitema 4:14:00 PR!


Link naar de website

Toen ik mijn fans voor de tweede keer naderde besloot ik om de handdoek toch maar in de ring te gooien en te stoppen......
Lees verslagje van Bert>>>
?

Verslagje van Bert

Bert

Zondagochtend samen met Yvonne, Heino  en Trees richting de Saxion  vertrokken. We zaten ongeveer een kwartier rijden van Enschede in een leuk hotel.

Daar aangekomen werden we al door onze eerste supporters, Tineke, Sabina  en Henri  begroet. Even later kwamen Jeannette en Henk aan gefietst. Al kletsend zijn we richting de start gelopen. Nadat we ons hadden omgekleed, zijn we  het startvak in gegaan. Even later werd met een luide knal het startsein gegeven.
De eerste kilometers liep ik met een iets te hoge hartslag, daarom moest ik al snel de groep van 3.45 uur laten gaan. Tenslotte  is het nog ver en omdat de zon al erg snel begon door te breken, leek mij dit toch wel zo verstandig.
Bij de 15 kilometer begon ik mijn hamstring te voelen. Hiervoor was ik tijdens de voorbereiding al eens  behandeld bij de fysio. Nadat ik door onze supporters voor de eerste keer was toe gejuicht, liep ik richting de 19 km. In een flits zag ik nog, dat Geert en Rieka zich bij de groep bevonden, super! Die hamstring begon nu wel erg pijn te doen en ik vroeg mij af of het wel verstandig was om door te lopen. Toen ik mijn fans voor de tweede keer naderde besloot ik om de handdoek toch maar in de ring te gooien en te stoppen.
 Iedereen was erg verrast dat ik bij hun stil ging staan. Tineke gaf mij een flesje drinken en al pratend en drinkend heb ik daar wel ruim 10 minuten gestaan. Op een gegeven moment kwam de pacegroep van 4.15 uur langs gelopen. Ik besloot om met hun mee te gaan naar het centrum om daar uit te stappen en te gaan douchen.
Na twee kilometer met de groep mee te hebben gelopen, ging het eigenlijk wel goed met mijn blessure en ik besloot toen om verder te lopen. Op de 25 kilometerpunt stond peter met verbazing te kijken. Bert zit nog in de race!
 De tam-tam kwam al snel op gang en binnen een paar minuten wist de hele groep dat ik nog liep. Ik voelde mij steeds sterker worden en bij de 28 kilometer heb ik de groep van 4.15 achter mij gelaten. Ik wilde proberen om onder de 4 uur binnen te komen. Nadat Henk, Jeannette en Henri een stukje met mij mee hadden gefietst, ging ik alleen verder.
Richting de 35 kilometerpunt werd ik met groot onthaal door mijn supporters toe gejuicht. Kippenvel…… daar doe je het voor. Ik zat echt in een flow, liep de laatste kilometers onder de 5 min per kilometer. Met eerst Peter en de laatste kilometers met Jeannette aan mijn zij, richting de finish. 100 meter voor het einde stonden mijn supporters en daar was een roos van Yvonne. Eindtijd 4.01.54, net niet gered binnen de  4 uur. Maar mijn vreugde was groot, ik heb het gehaald ( met hindernissen )

Heino en Henk S kwamen op 4.14 binnen, een dikke P.R voor Heino. KLASSE! Achteraf gaven onze garmins aan dat het parcours ruim 200 meter te lang was. Dus eigenlijk ik wel onder de 4 uur en Heino nog een scherper P.R.? Ach, wat maakt het uit……. We hebben een geweldige dag mee gemaakt met een groep mensen die ons super hebben gesteund. 
Peter,  Henri, Geert,  Rika, Sabina, Tineke, Henk, Jeannette, Trees en Yvonne,  hartstikke bedankt!!!!!

BertReacties (5) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 17 april 2011 21:41
nico
Heino, Bert en Henk, petje af mooi gedaan.
2 maandag 18 april 2011 11:06
rene kruger
jongens bedankt dat ik een stuk met jullie mee mocht lopen, het ging helaas iets te hard voor mij, maar gefeliciteerd met jullie pr!!
3 maandag 18 april 2011 12:24
sabina
gewoon top,
Heino zo gedreven samen met "haas " Henk!!..een superhaas!!
Een vette "pr "

En dan Bert..uitgestapt..en toch weer gestart..petje af!!!!
Een flinke groep supporters, gewapend met extra water, sportdrank, toeters en bellen.

nog een keer..VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!! SMILEYS_ROLLING_EYES SMILEYS_ROLLING_EYES SMILEYS_ROLLING_EYES
4 dinsdag 19 april 2011 10:06
Yvonne
Erg trots op mijn man, maar ik wist altijd al wat een kanjer hij is en was.Heino voor jou ook een dikke pluim hoor.
5 vrijdag 22 april 2011 21:53
sab
Die Jeannette, moet ik even kwijt..rennen, fietsen ..en weer rennen op en langs het parcour.
Ze is net zo fanatiek als de marathon-mannen, en een rugzak vol loop-proviand.Ga je ook mee naar Hamburg Jeannette?
SMILEYS_LAUGHING SMILEYS_LAUGHING SMILEYS_LAUGHING

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst