Verslagje: Enschede, 17 april 2011
Geschreven door Bert   
Toen ik mijn fans voor de tweede keer naderde besloot ik om de handdoek toch maar in de ring te gooien en te stoppen......
?

Verslagje van Bert

Bert

Zondagochtend samen met Yvonne, Heino  en Trees richting de Saxion  vertrokken. We zaten ongeveer een kwartier rijden van Enschede in een leuk hotel.

Daar aangekomen werden we al door onze eerste supporters, Tineke, Sabina  en Henri  begroet. Even later kwamen Jeannette en Henk aan gefietst. Al kletsend zijn we richting de start gelopen. Nadat we ons hadden omgekleed, zijn we  het startvak in gegaan. Even later werd met een luide knal het startsein gegeven.
De eerste kilometers liep ik met een iets te hoge hartslag, daarom moest ik al snel de groep van 3.45 uur laten gaan. Tenslotte  is het nog ver en omdat de zon al erg snel begon door te breken, leek mij dit toch wel zo verstandig.
Bij de 15 kilometer begon ik mijn hamstring te voelen. Hiervoor was ik tijdens de voorbereiding al eens  behandeld bij de fysio. Nadat ik door onze supporters voor de eerste keer was toe gejuicht, liep ik richting de 19 km. In een flits zag ik nog, dat Geert en Rieka zich bij de groep bevonden, super! Die hamstring begon nu wel erg pijn te doen en ik vroeg mij af of het wel verstandig was om door te lopen. Toen ik mijn fans voor de tweede keer naderde besloot ik om de handdoek toch maar in de ring te gooien en te stoppen.
 Iedereen was erg verrast dat ik bij hun stil ging staan. Tineke gaf mij een flesje drinken en al pratend en drinkend heb ik daar wel ruim 10 minuten gestaan. Op een gegeven moment kwam de pacegroep van 4.15 uur langs gelopen. Ik besloot om met hun mee te gaan naar het centrum om daar uit te stappen en te gaan douchen.
Na twee kilometer met de groep mee te hebben gelopen, ging het eigenlijk wel goed met mijn blessure en ik besloot toen om verder te lopen. Op de 25 kilometerpunt stond peter met verbazing te kijken. Bert zit nog in de race!
 De tam-tam kwam al snel op gang en binnen een paar minuten wist de hele groep dat ik nog liep. Ik voelde mij steeds sterker worden en bij de 28 kilometer heb ik de groep van 4.15 achter mij gelaten. Ik wilde proberen om onder de 4 uur binnen te komen. Nadat Henk, Jeannette en Henri een stukje met mij mee hadden gefietst, ging ik alleen verder.
Richting de 35 kilometerpunt werd ik met groot onthaal door mijn supporters toe gejuicht. Kippenvel…… daar doe je het voor. Ik zat echt in een flow, liep de laatste kilometers onder de 5 min per kilometer. Met eerst Peter en de laatste kilometers met Jeannette aan mijn zij, richting de finish. 100 meter voor het einde stonden mijn supporters en daar was een roos van Yvonne. Eindtijd 4.01.54, net niet gered binnen de  4 uur. Maar mijn vreugde was groot, ik heb het gehaald ( met hindernissen )

Heino en Henk S kwamen op 4.14 binnen, een dikke P.R voor Heino. KLASSE! Achteraf gaven onze garmins aan dat het parcours ruim 200 meter te lang was. Dus eigenlijk ik wel onder de 4 uur en Heino nog een scherper P.R.? Ach, wat maakt het uit……. We hebben een geweldige dag mee gemaakt met een groep mensen die ons super hebben gesteund. 
Peter,  Henri, Geert,  Rika, Sabina, Tineke, Henk, Jeannette, Trees en Yvonne,  hartstikke bedankt!!!!!

Bert


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2022  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst